Demo spravila travinja v Mengšu

24.4.2023

V nedeljo, 23.4.2023 smo v sodelovanju s podjetjem SIP Šempeter in Kmetijskim inštitutom Slovenije izvedli prve letošnje demonstracije spravila travinja. Dogodek je potekal na površinah KIS Jable, v Mengšu v bližini Tuš centra.

Na dogodku ste si lahko ogledali portfolio strojev, ki jih zastopa naša zadruga, in sicer znamke John Deere, Kramer in Fliegel ter stroje za spravilo travinja podjetja SIP Šempeter. Priključki SIP so bili gnani s traktorji John Deere. Največji orjak John Deere 7R je bil opremljen s kosilno kombinacijo SIP DISC 340, traktorji serij 6R, 6M in 5M pa so gnali zgrabljalnike in obračalnike, med njimi tudi nov pobiralni zgrabljalnik AIR 900 T. Predstavili smo tudi silažni kombajn John Deere 8500i in delovanje analizne naprave HarvestLab 3000, s katero lahko merimo vsebnost snovi v silaži, krmi, gnojevki ipd. Za konec, pa smo izvedli tudi baliranje z ovijalno balirko John Deere C 440 R in prevoz bal z John Deere nakladalnikom.

Pozabavali smo vas tudi z nagradno igro, kjer ste ugotavljali težo bale, srečni nagrajenci so prejeli oblačila SIP in John Deere. Vsi prijavljeni gostje ste prejeli bon za hrano in pijačo na pogostitvi, ter darilce SIP in Sloga. Za glasbeno spremljavo in povezovanje programa je poskrbel radio Veseljak.

Obisk dogodka je bil odličen! Hvala vsem, ki ste bili z nami. 

Fantastična otvoritev sezone 2023, dogodek, ki nam bo zagotovo ostal v spominu. Oglejte si tudi utrinke iz dogodka v spodnji fotogaleriji.

Naj bo letošnja sezona uspešna,

Vaša Sloga.

Fotogalerija

Zastopamo le najboljše!