John Deere Serija 5G

18.5.2022

Serija 5G – izboljšana in prilagojena vašim potrebam.

Traktorji John Deere serija 5G zdaj ponujajo več različnih modelov in več udobja pri opravljanju raznovrstnih opravil v trajnih nasadih. Serija je bila popolnoma posodobljena za vse traktorje nad 75 KM, vključno s petimi novimi zmogljivejšimi modeli GV, GN, GF in GL.

 

Nove funkcije za traktorje 5G s kabino

Ključna nova funkcija 5G je petstopenjski Hi-Lo PowrReverserTM Eco-menjalnik, ki omogoča vožnjo pri 40 km/h z zmanjšanimi vrtljaji motorja, zaradi česar je traktor učinkovitejši in udobnejši za vožnjo.

Da bi izpolnili zahteve različnih strank so seriji 5G dodali nove modele. Med njimi najbolj vsesplošno zanimivi so novi 5115 traktorji GF, GN in GV, ki zagotavljajo največ 120 KM moči iz 3,6 l štirivaljnega motorja. Poleg tega John Deere zdaj ponuja večjo vsestranskost za obdelovanje najtesnejše vrste v vinogradu, saj so model GV nadgradil z dvema različicama moči – 5105G in 5115G z največjo močjo 105 in 120 KM


Prilagojen vozniku
 

Prenovljena kabina je zdaj še bolje prilagojena voznikovim potrebam. Nov dizajn ponuja izboljšano ergonomijo in več prostora za noge, kar poveča udobje vožnje in naredi delo z novimi traktorji 5G še bolj prijetno. Bistveno zmanjšana višina pokrova motorja zagotavlja neprimerljiv pogled naprej. Večjo vidljivost, predvsem ponoči, zagotavljajo tudi LED luči, ki so opcijsko na voljo za vse modele serije 5G.

Poleg tega, da je delo v novi kabini bolj udobno, koristi tudi vašemu zdravju. Opcijsko je namreč na voljo sistem filtrov kategorije IV (v skladu z EN 15695), ki so integrirani v streho kabine in zagotavljajo zaščito pred prahom, aerosoli in hlapi, ki lahko škodujejo zdravju.

Še ena pomembna prednost traktorjev 5G serije je novi 5-plačni digitalni prikazovalnik, ki prikazuje vse pomembne informacije o vozilu. Nameščen je na sredini, pred voznikom in omogoča priročno spreminjanje različnih nastavitev traktorja.

 

Prilagojen za učinkovitost

Novi traktorji serije 5G niso le veliko enostavnejši za upravljanje, temveč postajajo tudi vse pametnejši. Opcijsko so lahko opremljeni z ISOBUS in s telematskim modulom JD Link. To omogoča povezavo traktorja z aplikacijo za upravljanje kmetije John Deere Operations Center, katere funkcije vam prihranijo tako čas, kot denar. Vse vaše operacije je mogoče digitalizirati in lažje načrtovati delo, najsodobnejša orodja za upravljanje voznega parka pa so ob nakupu traktorja brezplačna.

Za še učinkovitejše delo na strmih pobočjih in v ozkih vrstah je lahko traktor opremljen s funkcijami, kot sta DINAMIČNO KRMILJENJE in AUTO-CLUTCH, samodejna sklopka. Pri dinamičnem krmiljenju se upor volana samodejno spreminja s hitrostjo vožnje. Pri nižjih hitrostih je potreben napor pri krmiljenju znatno zmanjšan, zlasti pri tesnih zavojih, medtem ko je večji navor volana omogočen pri vožnji po cestah pri transportni hitrosti. Ta funkcija izboljša nadzor nad traktorjem, kot tudi udobje med vožnjo. Funkcija samodejne sklopke olajša manevriranje v klancih, saj se samodejno vklopi ob pritisku na zavorni pedal.

 

Dodatne posodobitve serije 5G

Za sadovnjake in vinograde z nizkovisečimi pergolami serija John Deere 5G ponuja tudi odprto postajo (OOS) ali nizko-profilno kabino. Nov 150KM traktor serije GL ponuja večjo prilagodljivost moči in večji voznikov sedež, za več udobja pri vožnji v sadovnjakih. Traktorji pod 75KM so posodobljeni na fazo V in vzdržujejo znane in dokazane lastnosti predhodnih modelov.

Zastopamo le najboljše!