O KGZ Sloga

Osnovna naloga Kmetijsko gozdarske zadruge Sloga, s 60 letno tradicijo, je skrb za kmeta, pospeševanje in razvoj kmetijstva, s tem pa tudi slovenskega podeželja. Zadruga s sedežem v Kranju, pokriva področja občin Kranj, Preddvor in Jezersko, delno pa tudi občin Šenčur, Tržič in Kidričevo. Po pripojitvi Kmetijske zadruge Lovrenc na Dravskem polju je vanjo vključenih 480 kmetov, članov zadruge, ki so tudi njeni lastniki. Trenutno zaposlujemo 90 ljudi.

Osnovna dejavnost je odkup kmetijskih pridelkov: mleka, živine, žit, krompirja, zelenjave, lesa in oskrba z repromaterialom: mineralnimi gnojili, krmili, žiti za krmo, sredstvi za varstvo rastlin, semeni.

Pomembna je dejavnost prodaje kmetijske in gozdarske mehanizacije, hlevske opreme, rezervnih delov in servis kmetijske mehanizacije, predvsem za zastopane blagovne znamke.

V naših trgovinah, v Kmetijsko vrtnarskem centru SLOGIN VRT KRANJ, v Kmetijskih trgovinah ŠIKOLE in DOLNJI SLAVEČI, ponudbo dopolnjujemo z blagom široke potrošnje, predvsem za dom in vrt. Celotna ponudba je na voljo tudi na spletu www.slogina-trgovina.si

V Kmetijsko tehničnih centrih BELTINCI in ŠENČUR nudimo kvalitetno kmetijsko mehanizacijo in originalne rezervne dele iz zastopanih programov. Servis je organiziran v delavnicah v Šenčurju in na terenu.

KGZ Sloga se zaveda pomena podpore slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane. Njihove pridelke in izdelke tako ponujamo v našem kotičku z imenom Slogina Špajza ter v spletni trgovini www.kmetija.net, kjer vam je na voljo tudi zdravo pridelana in okusna slovenska zelenjava pod našo lastno blagovno znamko POLONCA.

V želji, da bi našo ponudbo čim bolj približali slovenskemu potrošniku, smo organizirali tudi Drive-in v Kranju ter Slogino potujočo prodajalno, ki cel teden obiskuje različne kraje na Gorenjskem.

Zastopamo le najboljše!