O KGZ Sloga

 

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj je v več kot 60 letih svojega delovanja pustila neizbrisen pečat na področju razvoja kmetijstva, ohranjanja podeželja in skrbi za slovenskega kmeta. Od ustanovitve daljnega 27. aprila 1961 je Sloga iz skromne skupnosti okoliških kmetov zrasla v sodobno gospodarsko družbo, ki po pripojitvi Kmetijske zadruge Lovrenc na Dravskem polju vključuje 450 kmetov članov in več kot 60 zaposlenih.

Zadruga ima sedež v Kranju, ki pokriva področja: občina Kranj, Preddvor in Jezersko, delno pa tudi občino Šenčur, Tržič in Kidričevo. Z odkupnimi centri v Cirkovcah in Puževcih pokriva področja pomurja in zgornje štajerske.

 

V vsem tem času smo skrbno negovali svoje osnovno poslanstvo, to je odkup in prodaja kmetijskih pridelkov (mleka, živine, žit, krompirja, zelenjave, lesa) ter oskrba kmetov s kmetijskim repromaterialom (mineralnimi gnojili, krmili, žiti za krmo, sredstvi za varstvo rastlin, semeni,…). Pomembna je tudi dejavnost prodaje izdelkov iz kmetijskega programa kot je hlevska oprema, pašna oprema ter oprema za siliranje in baliranje.

V zadružnih trgovinah, v Kmetijsko vrtnarskem centru SLOGIN VRT KRANJ, v Kmetijskih trgovinah ŠIKOLE, DOLNJI SLAVEČI ter v Kmetijsko tehničnem centru BELTINCI, ponudbo dopolnjujemo z blagom široke potrošnje, predvsem za dom in vrt, otroškimi igračami ter cvetličnim in hobi programom. Ponudba je na voljo tudi preko spleta na www.slogina-trgovina.si

Zavedamo se pomena podpore slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane, ki z domačimi semeni pridelujejo domačo hrano za domačega kupca. Njihove pridelke in izdelke nudimo v prodajnem kotičku z imenom SLOGINA ŠPAJZA.

Poseben del Slogine špajze pripada lastni blagovni znamki POLONCA, pod okriljem katere so svoje mesto našli lokalno pridelana in okusna slovenska zelenjava ter pridelki in izdelki lokalnih kmetovalcev in pridelovalcev. Izdelke Polonca najdete na policah treh veletrgovcev in v naših poslovalnicah.

V želji, da bi ponudbo čim bolj približali slovenskemu potrošniku, smo organizirali DRIVE-IN v Kranju in SLOGINO POTUJOČO TRGOVINO, ki med tednom obiskuje različne kraje na Gorenjskem.

 

»Sloga smo ljudje« pravi slogan KGZ Sloga. Naše poslanstvo se začne pri slovenskem kmetu, s prvim semenom, ki ga položi v zemljo, in konča pri zadovoljnim kupcu, z zadnjim koščkom kruha, s katerim pomaže svoj krožnik. Vmesni člen, ki kmetu svetuje, katero seme je najboljše za njegovo njivo, in stranki izda,  kateri kruh ima najbolj hrustljavo skorjo, pa smo zaposlenci zadruge.

Sloga - vaš zanesljivi partner na kmetiji

Zastopamo le najboljše!