Demonstracija spravila travinja

19.6.2022

V sodelovanju z govedorejskim društvom Mirna Peč in podjetjem SIP Šempeter smo organizirali demonstracije spravila travinja s traktorji in balirko John Deere ter stroji za spravilo travinja SIP.

Dogodek se je odvil na posestvih kmetije Rupnik, manjši govedorejski kmetiji, ki se ukvarja z vzgojo pitancev in dejavnostjo prevoza živih živali. Mehanizacijo, ki smo jo na dogodku predstavili, so nam posodili Kmetije Gril, Strašek, Bartelj, Opara, Rogelj, Kramar, Berus, Bašelj, Žagar ter Silvo Staniša in Matej Zore.

Predstavili smo serije traktorjev John Deere 5M, 5E, 6M in 6R, med njimi največja 6145R, 6155R, najmanjši 5067E, ki je glede na moč za slovensko kmetijstvo najbolj primeren vsestranski traktor, in predstavnik serije 6M - 6100M, ki ga tako prodajalci kot kmetje najbolj obožujemo, saj je zaradi svoje velikosti, kratke medosne razdalje, kompaktnosti in teže odličen za delo z nakladalcem in je kot tak najbolj primeren za mešane in živinorejske slovenske kmetije.

Predstavili so se tudi stroji za spravilo travinja slovenskega podjetja, ki je hitro postal sinonim za izjemno kakovost - SIP. Predstavili so stranske in čelne kose DISC 300 in 900, Silvercut varianto in S-flow priklop, nadstandardni obračalnik SPIDER 815/8, zgrabljalnik STAR 850 za sredinski zagrabek, ter vlečeni pobiralni zgrabljalnik AIR 900 T z možnostjo stranskega in sredinskega zagrabka, ki zagotavlja izredno visoko kakovost krme brez pepela.

Za zaključek smo prikazali baliranje z John Deere balirko F441R ter predstavili manjšega predstavnika Kramer nakladalcev, KL14.5. S stroji smo obdelali površino 4 ha, v neposredni bližini kmetije Rupnik. Po predstavitvi strojev pa so bile organizirane kmečke igre, poskrbljeno je bilo tudi za hrano in pijačo!

Za odlično izvedbo demonstracij ter za organizacijo dodatnih zanimivosti se vsem sodelujočim iskreno zahvaljujemo. Hvala vsem za odličen obisk in se vidimo na naslednjih demonstracijah, ki bodo 23. julija 2022 na Dolenjskem v Gačah.

Fotogalerija

Zastopamo le najboljše!