John Deere pridobil večinsko lastništvo v Kreisel Electric

23.12.2021

Podjetje Deere & Company je podpisalo dokončno pogodbo o pridobitvi večinskega lastništva v Kreisel Electric, Inc. (»Kreisel«), ponudnik baterijske tehnologije s sedežem v Rainbach v Mühlkreis, Avstrija.

Večinsko lastništvo je pridobitev, ki:

  • zagotavlja Deere vertikalno integracijo, potrebno za učinkovito oblikovanje vozil in pogonskih sklopov na podlagi vrhunske tehnologije potopno-hlajenih baterij z visoko gostoto,
  • izkorišča Kreiselovo tehnologijo polnjenja baterij z vmesnim pomnilnikom za izgradnjo infrastrukture, ki bo v podporo globalnim strankam,
  • je usklajena z Deere cilji glede trajnostnega razvoja.

Kreisel razvija električne baterijske module z visoko gostoto in visoko vzdržljivostjo. Poleg tega je Kreisel razvil infrastrukturo za polnjenje - platformo CHIMERO, ki uporablja to patentirano baterijsko tehnologijo. Od leta 2014 je Kreisel vodilni inovator, osredotočen na razvoj potopno hlajenih električnih baterijskih modulov in paketov z visoko zmogljivostjo, tudi za izven-cestne aplikacije. Podjetje je razvilo diferencirano baterijsko tehnologijo in polnilne infrastrukture, ki že služi veliki globalni bazi strank na več končnih trgih, vključno z gospodarskimi vozili, terenskimi vozili, pomorstvom, e-motošportom in drugimi visoko zmogljivimi aplikacijami.

John Deere napoveduje naraščajoče povpraševanje po baterijah kot osnovni ali hibridni pogonski sistem za vozila. Izdelki v Deerejevem portfelju, kot so vrtne kosilnice, kompaktni komunalni traktorji, mali traktorji, kompaktni gradbeni stroji in oprema za gradnjo cest bi se lahko zanašala na baterije kot primarni vir energije. Deere namerava še naprej vlagati in razvijati tehnologije za inovacije, zagotavljati vrednost strankam in si prizadevati za prihodnost brez emisij.

Večinska naložba v Kreisel Electric bo podjetju Deere omogočila vertikalno integracijo pri oblikovanju vozil in pogonskih sklopov neposredno okrog baterij z visoko gostoto, medtem ko bo lahko z uporabo Kreiselove tehnologije tudi izgradilo potrebno infrastrukturo polnilnih postaj za potrebe strank.

»Kreiselovo baterijsko tehnologijo je mogoče uporabiti v širokem portfelju izdelkov Deere in Kreiselove izkušnje na trgu nam bodo koristile, da bomo lahko povečali svoj portfelj baterijsko-električnih vozil. Deere bo zagotovil strokovno znanje, globalni odtis in financiranje ter bo Kreisel –u omogočil nadaljevanje hitre rasti na ključnih trgih,« je povedal Pierre Guyot, višji podpredsednik, John Deere Power Systems. "To je priložnost za vlaganje v podjetje z edinstveno tehnologijo, ki je zasnovana za zahtevne pogoje s katerimi se spopadajo naše stranke."

"Poleg tega je izgradnja elektrificiranega portfelja ključnega pomena za trajnostni cilj, ki smo si ga zastavili pri družbi John Deere. Sledimo novim tehnologijam, ki zmanjšujejo negativni vpliv na okolje in delujejo v smeri pogonskih sistemov brez emisij, hkrati pa povečujejo učinkovitost in produktivnost naših strank," je dejal Guyot.

Kreisel Electric bo obdržal svoje zaposlene, ime in blagovno znamko ter še naprej posloval s trenutne lokacije v Avstriji, da bo lahko služil svoji naraščujoči bazi strank. Podjetje so ustanovili bratje Johann, Markus in Philipp Kreisel in ima približno 160 redno zaposlenih.

"Ekipa Kreisel se veseli razširitve našega osnovnega poslovanja, izkoriščanja kanala Deere za pospešitev uvajanja baterijsko-električnih vozil in polnilnih postaj ter sodelovanja z Deere skupinami za oblikovanje vozil," je dejal Markus Kreisel, ki je, skupaj s svojima bratoma, generalni direktor v Kreisel Electric.

Transakcija zahteva dokončno regulativno odobritev v Avstriji, zaključek pa se pričakuje v dveh mesecih . Finančnih podrobnosti ne razkrivajo.

Fotogalerija

Zastopamo le najboljše!