Novi traktorji serije 6R - izboljšani in izpopolnjeni

18.11.2021

Traktorji serije 6R John Deere so od začetka prodaje leta 2011 postavili standarde tako na področju zmogljivosti na terenu, kot pri transportu ter preciznega kmetijstva. S 14 modeli nove generacije od 110 do 250 KM, ki so bili predstavljeni ta mesec, so ti traktorji postali še pametnejši in kmetovalcem pomagajo doseči še več.

Poleg tega štirje popolnoma novi modeli vključujejo štirivaljni 6R 150, namenjen predvsem mešanim kmetijam, in šestvaljni 6R 185, specializirani transportni traktor za kmete in izvajalce, ki preživijo več časa na cesti.

Ključna nova funkcija serije 6R je integriran sistem samodejne nastavitve “1 Klik in Pojdi”, ki omogoča hitrejše in enostavnejše nastavitve traktorja in priključka. Upravljavec lahko prihrani do 90 odstotkov klikov zaslona na polju in traktor je vedno v polni pripravljenosti.

Vse zahtevane nastavitve je mogoče vnaprej načrtovati in upravljati v oblaku, vključno z agronomskimi podatki, kot so meje polja, vodilne črte in predpisi. Ko traktor prečka mejo polja, je shranjeni profil samodejno na voljo in tako so vozniki lahko dosledno natančni in se izognejo napakam.

Medtem ko AutoSetup olajša življenje voznika, je John Deere povečal tudi udobje. Med drugimi funkcijami je izginila armaturna plošča za volanom – to ne izboljša le vidljivosti naprej, temveč tudi nadzor operaterja z naslonom za roke in desno konzolo. Vse nastavitve in indikatorji so na voljo na zaslonu kotnega stebrička.

Druga novost je elektronski joystick, ki je še posebej uporaben pri delu s čelnim nakladalnikom. Upravljavec lahko prosto konfigurira razporeditev gumbov in enostavno spreminja smer vožnje s pomočjo gumba za vzvratno vožnjo, medtem ko poseben sistem za zaznavanje rok nadomesti prejšnjo varnostno loputo.

Za čelne nakladalnike je na voljo dinamični sistem tehtanja, ki omogoča tehtanje na poti, brez ustavljanja. Poleg tega funkcija Vrnitev v položaj omogoča, da se nakladalnik z enim klikom postavi v pravilen položaj, medtem ko Horizontalna poravnava preprečuje razlitja tovora žlice.

IPM (Inteligentno upravljanje porabe) je postal pametnejši pri novi seriji 6R. To pomeni, da poleg delovanja IPM v transportnih in kardanskih aplikacijah zagotavlja tudi dodatne konjske moči v hidravličnih aplikacijah, kot je potrebno. Štirivaljni modeli lahko zdaj zagotovijo do 20 KM, šestvaljni pa do 40 KM, če uporabljajo hidravlične ventilatorje, črpalke in najbolj lačne hidravlične naprave, npr. balirke za zavijanje, cisterne za gnojevko in vrtalne naprave.

Konec leta 2022 bo novi satelitski sprejemnik StarFire ponudil še večjo natančnost ag. Ne glede na to, katero stopnjo natančnosti korekcijskega signala izberejo kmetje, bo ta novi sprejemnik zagotovil vrhunsko stabilnost signala pri delu v območjih brez signala.

Še en vrhunec najnovejših traktorjev serije 6R je njihova nova oblika. Pokrov in ogledala so dobro znani iz večjih serij traktorjev John Deere, medtem ko je ime in sistem številčenja prevzet tudi iz modelov serij 7R, 8R in 9R. Imenu 6R zdaj sledi ločena navedba nazivne konjske moči motorja.

Da bi izpolnili individualne zahteve strank, je bila serija 6R razširjena s štirimi novimi modeli traktorjev. Glavni med njimi so kompaktni in učinkoviti 6R 185, ki zagotavlja do 234 KM z IPM in je posebej zasnovan za transportna dela, ter 6R 150 s štirivaljnim motorjem in visoko nosilnostjo, ki je popoln vsestranski model za mešane kmetije.

V tej novi ponudbi je na voljo tudi več možnosti prenosa. Poleg AutoQuad Plus in brezstopenjskega menjalnika AutoPowr lahko kupci zdaj izberejo možnost CommandQuad za štirivaljne modele.

Fotogalerija

Zastopamo le najboljše!